Våra tjänster

Vi på Magneta måleri är mycket erfarna målare, tapetserare och hantverkare som också arbetar med renovering av fönster och trapphus i Uppsala med omnejd. Vi är noggranna, har stor färgkännedom och lämnar alltid ett slutresultat som vi själva skulle vara nöja med på hemmaplan.

Miljöhänsyn genomsyrar hela vår verksamhet. Vi strävar ständigt efter att välja giftfria färgtyper och produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi ser också till att använda produkter som inte riskerar att påverka vår personals hälsa negativt. Läs mer om vårt miljöarbete.

Grunden i vårt arbete är en nära kundkontakt för att du ska bli nöjd med slutresultatet. Vi ger alltid en kostnadsfri offert där vi bland annat går igenom kulör- och materialval, tidsplan, arbetsmiljö, säkerhet och privatpersoners möjlighet till ROT-avdrag. Välkommen att höra av dig redan idag!

Skulle du vara osäker på vilka slags material, färg och mönster som passar bäst ger vi gärna råd där vi tar hänsyn till ljusförhållanden och dimensioner samt till husets historia, inredning och byggstil. Vi ger också kostnadsfri konsultation kring fönster- och trapphusrenoveringar och tillverkar vid behov nya fönsterbågar. Här nedan kan du läsa om våra tjänster:

Målning och tapetsering inomhus

Vi utför alla typer av invändigt måleri inklusive hela rum, fönster, snickerier, antika luckor, dörrar och våtutrymmen. Vill du tapetsera är möjligheterna oändliga både när det kommer till materialval och mönster. Vi arbetar med allt från papperstapeter till textiltapeter, vinyltapeter, fibertapeter, strukturtapeter och våtrumstapeter.

Läs mer om målning inomhus, tapetsering och våtrumsmålning.

Målning utomhus

Ett väl omhändertaget yttre höjer husets estetik såväl som ekonomiska värde samt ser till att fasaden fortsatt är motståndskraftig mot mögel, röta och väderförhållanden. Magneta Måleri erbjuder därför målning av alla slags fasader och utomhusytor, oavsett om ytan som ska målas är av trä, sten eller puts.

Vi är noggranna med att enbart använda produkter som fungerar tillsammans med tidigare färglager och som ser till att eventuella träytor kan andas. Här kan du som kund kan du här känna dig trygg med vår gedigna kunskapsbas och stora erfarenhet. Läs mer om utvändig målning.

Fönsterrenovering

Genom att renovera befintliga träfönster gör du en stor insats för såväl husets estetik och kulturvärde såväl som för plånboken och miljön i form av förbättrad värmeisolering och bevarande av högkvalitativt byggmaterial. Gamla fönster är oftast tillverkade av långsamväxande furu av en kvalitet som idag är svår att få tag i. Vi renoverar därför varsamt och ersätter vid behov trasiga delar såsom beslag och gångjärn. Där befintliga fönsterbågar inte går att renovera tillverkar vi nya. Läs mer om fönsterrenovering.

Trapphusrenovering

Våra kunniga målare och hantverkare kan måla eller totalrenovera ert trapphus, antingen för att bevara eller återskapa husets ursprungliga utseende eller för att skapa nytt. Vi tar uppdrag för såväl små som stora fastigheter och överträffar ofta våra kunders förväntningar.

För hög trivsel och högt estetiskt värde lägger vi mycket möda på detaljer såsom färgnyanser, målningstekniker och armatur. Därtill ser vi självklart till att trapphuset uppfyller alla säkerhetsföreskrifter. Läs mer om trapphusmålning och -renovering.